snowboarden

Goed voorbereid op wintersport

Ga jij deze winter op wintersport? Zorg dan dat je goed voorbereid op wintersport gaat. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Kun je beter nog even langsgaan bij een skibaan of skischool? Zijn je materialen in orde en ben je wel goed verzekerd? Heb je ook aan je auto gedacht? Met een goede voorbereiding kom je al helemaal in de mood van jouw wintersportvakantie.

Nog even oefenen om goed voorbereid op wintersport te gaan

Heb je al langere tijd niet geskied? Of ben je bang dat je het verleerd bent, wat overigens denk ik onmogelijk is, want fietsen verleer je ook niet? Dan is een bezoekje aan een skibaan geen overbodige luxe. En je weet het, oefening baart kunst. Zoek je een skibaan, zodat je goed voorbereid op wintersport kunt gaan? Er zijn er ook bij jou in de buurt.

Voor het eerst skiën of snowboarden

Misschien is dit wel de eerste keer dat je op wintersport gaat. Het is best eng en spannend. Waarom zou je niet van tevoren skilessen nemen? Je leert de techniek van het skiën en je zult zien dat je tijdens je vakantie niet meer zo staat te stuntelen. Je gaat dus goed voorbereid op wintersport. Het oefenen op een sneeuwmat is de ideale ondergrond om de basisbeginselen aan te leren.

goed voorbereid

Foto: goedkoopopreis.blogspot.com

Je materialen op orde

Hoe dan ook wintersport kost geld en het liefst geven we er zo min mogelijk aan uit. Maar…. het is wel heel belangrijk om materialen te kopen van goede kwaliteit en dat vraagt om een stukje investering. Echter je hebt dan wel wat. Zorg dat je uitrusting in orde is, of dat nu gaat om je ski’s of je outfit, het is allemaal belangrijk.

Wat is goed verzekerd

Wat voor verzekering moet je hebben als je op wintersport gaat? Ten eerste is het belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt, maar je kunt ook niet zonder een goede reisverzekering. Ook al ben je niet van plan iets te breken, je weet het natuurlijk nooit. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje en het hoeft niet eens jouw schuld te zijn. Het is dan ook belangrijk om de veiligheidsregels, zie het maar als verkeersregels op de piste, goed te kennen. Want veiligheid gaat voor alles.

Checklist voor je auto

Met de auto naar je wintersportbestemming is toch wel heel gemakkelijk. Je bent gewoon een stuk vrijer om te gaan en te staan waar je maar wilt. Hoe ga je veilig op reis en waar moet je dan aan denken als je goed voorbereid op wintersport wilt gaan?

Winterbanden: winterbanden hebben een grover profiel en hebben daardoor meer grip in de sneeuw. Winterbanden zijn nog niet in alle landen verplicht. Maar zorgen wel voor een betere veiligheid.

 Sneeuwkettingen: altijd handig om bij je te hebben. Maar hoe bevestig je nu op een goede manier sneeuwkettingen om je band?

sneeuwketting bevestigen

Foto: ANWB

Winterbeurt: laat je auto een winterbeurt geven zodat je koel- en ruitenvloeistof beveiligd zijn tegen temperaturen die ver onder nul komen.

Ski-box: een onmisbaar element, want je kunt al je skimaterialen erin opbergen. Maak ski’s droog met een handdoek en doe natte schoenen in een plastic zak, zodat er geen water in de box kan komen. Tip: zorg voor een keukentrapje, dan kun je makkelijker bij je spullen.

Wegenkaarten: zorg dat je routekaarten bij je hebt, je weet maar nooit of je ze nodig hebt. Het zou vervelend zijn als je dan misgrijpt.

Om mee te nemen: wat zeker niet mag ontbreken als je met de auto naar je wintersportbestemming vertrekt zijn: startkabels, ruiten ontdooier, reserve lampen, antivriesvloeistof, reserve ruitenwisserbladen, sleepkabel, olie, verbanddoos, hesjes (fluorescerend), krik + plankje en deken om op te zitten bij het bevestigen van de sneeuwkettingen.

Als je goed voorbereid op wintersport gaat, voorkom je een heleboel onnodige problemen!

Foto: tripified.nl