Dit zijn de laatste modetrends voor op wintersport

Komende wintersport wil je natuurlijk stijlvol op de piste staan. De tijd van Michelin-poppetjes op de piste is voorbij. Experts op het gebied van winterjassen geven stijladvies.

De kleuren

Kleuren zijn voor de meeste mensen bepalend bij de keuze van kleding. Voor een winterjas of ski-jack is dat niet anders. Donkere kleuren krijgen dit jaar de voorkeur van de mode-experts. Niet alleen op het gebied van gewone kleding, maar ook op het gebied van winterjassen en ski-jacks.

De kleuren donkerblauw, bordeauxrood en taupe gaan we vaak zien. Dat komt doordat ze een diepere betekenis hebben. Ze stralen kracht, vertrouwen en persoonlijkheid uit. De kleur taupe laat zien dat je een wintersporter bent met een heel eigen wil. Ook paars en mosterdgeel doet het deze winter goed.

Heb je niks met donkere kleuren, dan kun je altijd nog combineren. Een felle kleur valt prima met één van deze donkere kleuren te combineren. Zo zorg je ervoor dat de outfit niet te somber wordt.

Het ski-jack

Ski-jacks zijn nog lang geen verleden tijd. Integendeel: ze worden alsmaar moderner. Dit jaar kunnen we zelfs ruitjesprint tegenkomen op het ski-jack. Een compleet effen jas is niet uit de mode, maar het mag deze wintersport echt wat fleuriger. Kies gerust voor een jas met wat franje. Zelfs legerprint is geaccepteerd.

Deze wintersport kiezen we ook voor grote formaten, merken de experts van Winterjassen.com. Dat is heel handig bij een ski-jas, want je hebt dan alle ruimte voor bijvoorbeeld een skipas en andere benodigdheden. Een groter formaat jas biedt vaak extra diepe zakken. Het is ook nog eens stijlvol. Daarnaast is een grote winterjas natuurlijk ook gewoon lekker warm.

Softshell

Op zoek naar een warme stof die zowel waterdicht als winddicht is, maar je niet laat zweten? Dan is het een goed idee eens naar softshell te kijken. Normaal gesproken is het zo dat waterdichte stof ook het zweet niet afvoert. Bij softshell wordt ook het zweet afgevoerd.

Dat komt doordat het zeer dun materiaal is. Het zweet wordt opgevangen en afgevoerd. Op die manier weet je zeker dat je niet nat van het zweet wordt tijdens het skiën of snowboarden. Een dik ski-jack is deze winter dus helemaal niet meer nodig. Je kunt gerust het sportieve lijf een beetje showen op de piste.

Een nieuwe manier van denken

Dit jaar denken ontwerpers van wintersportkleding steeds meer op een nieuwe manier. Volgens de Duitse innovator Dr. Eckehard Moritz wordt er niet meer gedacht aan het bereiken van het hoogst haalbare, maar het versimpelen van dat wat voor iedereen haalbaar is.

Ontwerpers denken bijvoorbeeld steeds meer aan de beweegbaarheid, de gezondheid en vooral ook de duurzaamheid. Jassen gaan het liefst voor een lange tijd mee en zijn hernieuwbaar. Daarnaast wordt er gedacht aan het avontuur en de lifestyle van een wintersporter. De jas moet dus tegen een stootje kunnen.

Outdoorkleding verandert steeds meer, in positieve zin. Er wordt nog altijd vanuit functie gedacht, maar daar komt stijl nu bij. Je kunt nu dus al een jas of jack kiezen waarin je er onder alle omstandigheden goed uitziet.