Ski resort nach

Lange winteravonden tijdens wintersport

Voor het komende wintersportseizoen zijn er al heel wat boekingen gedaan. Wat opvalt is dat er dit jaar veel meer Nederlanders voor de jaarwisseling op wintersportvakantie gaan. De vroege kou is de oorzaak dat mensen acuut zin krijgen in wintersport. Hele gezinnen vertrekken dan ook massaal dit jaar nog naar hun wintersportbestemming en iedereen lijkt er super veel zin in te hebben. Maar na een dag lang wintersport volgen ook de lange winteravonden en lang zijn ze zeker, want het wordt vroeg donker. Hoe geef jij invulling aan deze lange winteravonden? Ga je de deur uit of blijf je in je hotel, chalet of appartement?

Verschillende mogelijkheden voor het doorbrengen van de lange winteravonden

Het is natuurlijk heel gezellig om de lange winteravonden met elkaar door te brengen, dat kan zijn met je gezin, maar ook met vrienden. Als het gezellig is vliegen ook die lange winteravonden in een rap tempo voorbij en voordat je het weet is het tijd om naar bed te gaan. Maar hoe kun deze avonden nou een leuke invulling geven? Er zijn zat leuke mogelijkheden om deze avonden te vullen.

Après-ski

Wat is een wintersportvakantie zonder après-ski? Juist de après-ski zorgt voor een heerlijke ontspanning na een enerverende dag. Zeker als je geen kleine kinderen hebt moet je het echt eens meemaken. Après-ski is eigenlijk niets anders dan een gezellige ontspanning na het wintersporten en deze ontspanning kan uit diverse elementen bestaan zoals uitgaan, drinken en dansen. Het is gewoon een avond lekker feestvieren. Met een après-ski kun je dan ook heel gemakkelijk je lange winteravonden vullen.

Sauna of welness

Heb je pijnlijke spieren dan is het heerlijk om een avond door te brengen in een kuuroord. De sauna en de wisselende bubbelbaden zullen een weldaad zijn voor je spieren. Je zult je na zo’n avond in ieder geval minder stijf voelen en de volgende niet als een houten plank op de piste staan.

kuuroord tijdens lange winteravonden

foto: visittirol

Film of theater

Een minder bekende, maar wel heel leuke ervaring is om naar een film of theater te gaan. Het is misschien een hele uitdaging om een film of theatervoorstelling in een andere taal te beleven. Het is echter wel heel goed voor je talenkennis, die kun je hiermee wel op krikken. Oostenrijk, Frankrijk, maar ook Italië hebben bioscopen en theaters waar jij je lange winteravonden ontspannen kunt benutten.

Spelletjes

Om een leuke en ontspannen avond te hebben hoef je de deur eigenlijk helemaal niet uit. Je kunt de lange winteravonden ook gezellig met elkaar doorbrengen in je chalet of appartement. Misschien vraag je je nu af wat daar zo leuk aan is? Spelletjes, ja je leest het goed. Met spelletjes zoals Hints of Pictionary kun je met elkaar lachen, gieren en brullen totdat je er zelfs buikpijn van hebt. Je krijgt vaak de raarste taferelen en zeker als je gedronken hebt.

Maar je kunt natuurlijk ook oneindig klaverjassen of Canasta spelen. En ik moet zeggen dat dat heel erg leuk kan worden, zeker als er een aantal fanatiekelingen tussen zitten. Dan kun je echt je lol op.

Heb je kinderen dan zijn er hele leuke strategiespellen te doen zoals Risk of kolonisten van Catan. Het kan er dan behoorlijk fel aan toe gaan en de gemoederen kunnen hoog oplopen, vooral als je elkaar lekker dwars kan zitten.

Risk tijdens lange winteravonden

foto: upcoming

En dan is er natuurlijk ook nog het digitale tijdverdrijf zoals Wordfeud, waarbij je tegen elkaar kunt spelen. Of kijk met elkaar een leuke film. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk en heeft elk hotel of appartement wel Wifi.

Met een glimlach terugkijken op de lange winteravonden

Doorgaans wordt er heel wat afgelachen en kijk je thuis niet alleen terug naar de wintersportmomenten, maar ook naar die gezellige lange winteravonden met elkaar. In de winter is het in Nederland ook al vroeg donker en hik je misschien ook wel tegen die lange winteravonden aan. Maar weet je, je kunt die lange winteravonden op dezelfde manier invullen als op je wintersportbestemming. Je zult zien dat je dan net zo veel lol kunt beleven als op vakantie.