skien nieuw jaar

Skiën met Nieuwjaar… naar waar?

Het Nieuwjaar is weer daar tralalalala… pak die ski’s maar al klaar tralalalala. Inderdaad, met de winter in zicht is het hoog tijd om je skivakantie voor de periode van oud op nieuw te gaan boeken. Nog langer aarzelen, is immers uit den boze aangezien steeds meer mensen de gezellige sfeer van skiën met Nieuwjaar ontdekken. Om je een handje te helpen, stellen we graag een lijstje van enkele van de populairste skigebieden tijdens de nieuwjaarsperiode voor.

Uit de bol in Tignes

Mensen die Tignes tijdens de nieuwjaarsperiode hebben bezocht, spreken van een ongeziene ervaring. Ieder jaar weer verzamelen om en bij de 20.000 mensen bij het Maison de Tignes in Le Lac om daar de overgang van oud naar nieuw te vieren. DJ’s spelen de hele nacht door en als de klok middernacht slaat, verlicht een spectaculair vuurwerk de omliggende bergwanden. Wie het niet te laat maakt, geniet de volgende dag van skiën op verlaten pistes met de beste sneeuw.

Spectaculair skiën in Sauze d’Ouix

De laatste jaren kan je in Sauze d’Ouix op oudjaaravond terecht voor een afdaling met toortsen van Sportinia naar het dorp beneden. Alle skischolen uit het gebied nemen er aan deel en sinds kort kunnen ook bezoekers zich voor deze te gekke en mystieke afdaling inschrijven. Nadien verzamelt iedereen onderaan de pistes om daar van de beste vin brulé en aperitiefjes te genieten. Natuurlijk vergezeld van een spetterend vuurwerk.

Op de tonen van de zotste schlagers in Schladming

Schladming behoort tot de beste après-ski plekken op het Europese vasteland en dat is met Nieuwjaar niet anders. Wat een sfeer en gezelligheid! Het stadje bruist de ganse avond door en later op de avond trekt iedereen naar de Tenne Bar, de grootse bar in Oostenrijk, om daar tot de vroege uurtjes het beste van zichzelf te geven.

De magie van Mayrhofen

Mayrhofen telt verschillende nieuwjaarsfeestjes in verschillende bars doorheen de stad. Slechts in 1 bar, de Bruck’n’stadl, moet je normaal gezien inkom betalen. In het centrum van de stad verzamelen op Oud- en Nieuwjaar steeds weer honderden mensen rondom bier- en glühweinstalletjes en gaat het feestgedruis natuurlijk ook met knallend vuurwerk gepaard.

Fotocredits: http://www.skinewgen.com/