wintersport buiten europa

Wintersport buiten Europa

Ga je op wintersport dan zijn vooral landen als Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk het meest bekend. Daarna volgen minder bekende landen zoals Italië, Tsjechië en Scandinavië. Als je gevraagd wordt naar landen voor wintersport buiten Europa, dan is het eerste wat in ons opkomt de Verenigde Staten of Canada. Maar wist je dat je ook kunt skiën in Afrika, Noord en Zuid Amerika, het Midden Oosten of Azië? Voor je gevoel zijn dit misschien de meest absurde wintersportbestemmingen, maar ook in deze landen kun je op en top genieten van een heerlijke wintersport vakantie.

Wintersport in Pakistan

Als je aan wintersport buiten Europa denkt, dan is Pakistan vast het meest ondenkbare land om te gaan wintersporten. Maar het kan echt. Jarenlang wordt er al gebouwd aan een enorm wintersportgebied, dat toegankelijk is voor iedereen. Het skigebied is voorzien van diverse skiliften en het hotel waar je verblijft ligt op een prachtige locatie met een schitterend uitzicht. Je kunt hier dan ook op en top genieten.

Wintersport in Nepal

wintersport buiten Europa

foto: snow-forecast

Heb je plannen voor een wintersport buiten Europa en wil je echt iets aparts beleven dan moet je daarvoor in Nepal zijn. Skiën in Nepal is één groot avontuur. Je waant je niet zomaar in een echt skigebied, omdat deze er gewoonweg niet zijn. De goede skigebieden zijn zeer moeilijk te bereiken en daar is de overheid mede debet aan, zij stimuleren skiën absoluut niet. Maar wil je toch skiën dan kun je een tocht maken onder begeleiding van een gids. Er zijn diverse routes te skiën door het gebruik van een helikopter. Dit wordt ook wel heliskiën genoemd.

Wintersport in Nieuw-Zeeland

Een andere plek waar je waarschijnlijk nog nooit bij stil hebt gestaan als wintersportbestemming is Nieuw-Zeeland. Net zoals ons land kent Nieuw-Zeeland de winter. Daar Nieuw-Zeeland het land van de bergen is, kun je hier heel goed skiën. Heb je plannen voor een wintersport buiten Europa, dan is zowel het Noordereiland als het Zuidereiland een ideale wintersportbestemming. De bekendste plaats om te skiën of te snowboarden is Queenstown, dat gelegen is op het Zuidereiland. Als je voor deze bestemming kiest, dan kies je voor schoonheid en luxe. Het minder bekende Mt Hutt is minder toeristisch, maar is wel aantrekkelijker qua prijs.

wintersport buiten Europa

foto: rankers.co.nz

Op het Noordereiland ligt het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland genaamd Whakapapa, wat meer dan dertig skipistes heeft. Skiën doe je hier in de maanden juni en juli. Bij ons hartje zomer, maar daar volop winter.

Wintersport in Australië

Als je aan Australië denkt, dan denk je aan de Greet Barrier Reef, kangoeroes en Koala beertjes, maar toch niet aan skiën? Wintersport buiten Europa in Australië is dan ook nog nooit bij mij opgekomen. Echter je kunt in de Australische wintermaanden (juni – oktober) verzekerd zijn van een dik pak sneeuw en waanzinnig lekker skiën of snowboarden. Alleen in de zuidelijke Staten van Australië kun je skiën. Het skigebied Perisher is het hoogstgelegen skigebied van Australië en heeft wel meer dan 50 skiliften.

Wintersport in Groenland

wintersport buiten Europa

foto: voyagerinfo

Groenland is het skigebied van de toekomst. Door de klimaatveranderingen worden de skigebieden bij ons in Europa steeds minder goed bruikbaar. Uiteindelijk zal het gevolg zijn dat we om te kunnen skiën naar Groenland of andere bestemmingen buiten Europa moeten afreizen. Maar niet alleen in de toekomst is Groenland het ideale gebied om te skiën, ook nu kun je er uitgebreid skiën als je Groenland kiest voor wintersport buiten Europa.

Wintersport in Zuid Amerika

Skiën in Zuid Amerika door het Andesgebergte is voor toch wel een hele unieke uitdaging. Landen als Argentinië en Chili lenen zich hier heel goed voor. In Argentinië kun je terecht in het skigebied Cerro Cathedral. Chili daarentegen heeft meer mogelijkheden zoals Valle Nevado, El Colorado en La Parva. Het mooie is dat je maar één skipas nodig hebt om in alle gebieden te kunnen skiën. Zuid Amerika is dan ook zeer geschikt als wintersport buiten Europa.

Wintersport in Zuid Afrika

wintersport buiten Europa

foto: wintersportweerman

In Zuid-Afrika kun je in de zomermaanden veel doen. In de maanden juni tot en met augustus is prachtig om op wildsafari te gaan. Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn. Verblijf je in deze maanden in Zuid-Afrika neem dan ook de tijd om te gaan skiën. Bij ons is het hartje zomer, maar in Zuid-Afrika niet, daar is het winter en ligt er sneeuw.

Wintersport in Marokko

wintersport buiten Europa.

foto: z24

Ooit in het Midden Oosten op wintersport geweest? Ik niet in ieder geval, maar het is vast een belevenis op zich om te skiën in Marokko. Als je aan Marokko denkt, dan denk je in eerste instantie toch aan zon, zand en warmte en niet meteen aan sneeuw. Maar in januari en februari kun je hier toch echt skiën. Vooral Oukaimeden wat ten zuiden van Marrakesh ligt, is een ideaal skigebied. Natuurlijk kun je ook uitwijken naar Mischliffen, een skigebied nabij de stad Ifrane dat in het Midden Atlasgebergte gelegen is. Naast skiën kun je ook allerlei andere sneeuwactiviteiten ondernemen in Marokko.

Extreme gebieden voor wintersport buiten Europa

Voor een avontuurlijke wintersportvakantie blijf je niet in Europa, maar ga je juist op wintersport buiten Europa. Zo als je ziet kun je op de meest vreemde plekken op wintersport buiten Europa. Het is misschien een aparte gewaarwording, maar je beleeft wel een waanzinnig avontuur. Wintersport buiten Europa in deze vreemde landen is wel helemaal out of the box.