wintersport sierra nevada

Wintersport in Spanje

Bij Spanje denk je waarschijnlijk direct aan zon, zee en strand, maar wist je dat je hier ook heel goed kunt skiën en snowboarden? Zo bieden de Spaanse Pyreneeën je talloze mogelijkheden. Daarnaast is de Sierra Nevada ook een aanrader. Je kunt dan ook perfect op wintersport in Spanje.

Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën zijn een perfecte wintersportbestemming. Hier ligt voor meer dan 520 kilometer aan skipistes, welke zijn verdeeld over zeven skigebieden. In dit gebied ligt ook het belastingvrije staatje Andorra. De bekendste skigebieden in de Spaanse Pyreneeën zijn:

  • La Molina
  • Masella
  • Formigal
  • Aquira-Beret-Bonaigua
  • Cerler
  • Candanchu
  • Panticosa

La Molina

Dit gebied ligt op een hoogte van 1500 tot 2445 meter. Het skigebied bestaat uit 16 skiliften, welke zijn verdeeld over 50 kilometer aan pistes.

Masella

het skigebied Masella is 63 kilometer lang en telt 12 liften. Op een hoogte van 1600 tot 2535 meter vind je hier blauwe en rode pistes.

Formigal

Dit ruime skigebied heeft een oppervlakte van 83 kilometer. Het gebied telt 23 skiliften op een hoogte van 1500 tot 2250 meter.

Aquira-Beret-Bonaigua

Dit is het grootste skigebied van Spanje. Het is 104 kilometer groot. Als gevorderde skiër zit je hier goed. Je treft hier een aantal rode en zwarte pistes.

Cerler

Dit gebied telt 60 kilometer aan pistes en het ligt tussen de 1500 en 2630 meter. Cerler telt 18 skiliften.

Candanchu

Dit kleinere skigebied beschikt over 41 kilometer piste en 24 skiliften. Het ligt op een hoogte van 1500 tot 2400 meter.

Panticosa

Hier vind je 23 kilometer aan rode skipistes, 10 kilometer blauwe en 9 kilometer aan zwarte pistes. Het gebied ligt op een hoogte van 1500 tot 2200 meter.

In Spanje ben je tijdens je skivakantie verzekerd van zon. De meeste skigebieden in de Spaanse Pyreneeën zijn heel modern. Bij te weinig sneeuw worden er sneeuwkanonnen gebruikt.

Sierra Nevada

Het prachtige skigebied Sierra Nevada ligt in Andalusië. Het heeft moderne faciliteiten, 83 kilometer pistes en ruim 20 skiliften. Dit gebied is zeer populair bij de Spanjaarden. Het ligt niet ver van de steden Granada,  Alicante en Madrid.

Tijdens de vakanties kan het hier erg druk zijn. Er zijn dan ook wachttijden bij de liften. Het gebied is redelijk duur, maar het ligt wel op een prachtige locatie in Spanje en ook nog eens erg hoog. Daarnaast zijn de pistes zeer goed onderhouden en vind je er tal van moderne faciliteiten en goede hotels en appartementen.

Tapas na het skiën

Spanje is niet echt bekend met après-ski. Je kunt hier dus geen glühwein drinken en een après-skihut opzoeken. Hier ga je echt naar toe om te skiën en wat mooie Spaanse steden te bezoeken. Na een dagje skiën, kun je natuurlijk wel genieten van heerlijke tapas of een glas sangria of Spaanse wijn.