bobsleeen in winterberg

Bobsleeën in Winterberg

Wil jij een unieke en spectaculaire wintersportervaring op doen? Ga dan naar Winterberg. Daar zal de adrenaline door je lichaam gieren als je met een sneltreinvaart in een bobslee over de super snelle baan naar beneden dendert. Een ultieme ervaring, die waarschijnlijk met zwetende handen en knikkende knieën te paard gaan. Maar aan het eind ben je een huiveringwekkende ervaring rijker.

Bobsleeën in Winterberg leuk als bedrijfsuitje

Een leuker bedrijfsuitje kun je je toch niet bedenken, bobsleeën in Winterberg. Wie van een enorme uitdaging houdt, kan ’s middags in een bobslee stappen en onder begeleiding van een ervaren bobsleeër naar beneden suizen door het 1600 meter lange ijskanaal dat is aangelegd. En reken maar dat het hard gaat, net zo hard als de maximale snelheid die je met je auto in Nederland mag rijden, 130 km per uur. En dat op een smalle baan, daar krijg je het acuut warm van, als het angstzweet je nog niet uitbrak. Maar wat een kik krijg je ervan.

Ontvangst

Rond 7.00 uur vertrekt de bus met als wintersportbestemming Winterberg. Vanuit Nederland zit je in een uurtje of drie op de plaats van bestemming. Een erg lange zit is het dan ook eigenlijk niet, maar natuurlijk ben je bij aankomst wel toe aan een lekker kopje koffie met iets lekkers. Zo kun je alvast in alle rust moed verzamelen voor de activiteiten die gaan komen.

Skibocken

skibocken

Foto: schletter.de

Na de koffie kun je alvast in de glij stemming komen, door deel te nemen aan het skibocken. Zittend op een zitje dat bevestigd is op een funski ervaar je hoe wendbaar je bent en het zal je verbazen hoe snel je het onder de knie hebt. Skibocken is voor iedereen, en ook echt door iedereen te leren. Het is snel en veilig. Na een uurtje oefenen suis je al een eenvoudige piste af. De snelheid is natuurlijk niets vergeleken bij de bobslee. Maar het is zeker een aanrader om in de stemming te komen.

Archery Tag

Archery Tag

Foto: celticadventures.ie

Vind je zoveel snelheid teveel voor één dag, dan kun je in plaats van skibocken in de ochtend ook kiezen voor Archery Tag en dan in de middag deelnemen aan het bobsleeën in Winterberg. Misschien heb je nog nooit van deze teamsport gehoord. Je kunt het zien als een combinatie van boogschieten, trefbal en paintball. Door middel van speciale pijlen met een zachte punt moet je de tegenstanders van het andere team afgooien. Is iedereen van het andere team afgegooid en naar de kant verhuisd dan heeft jouw team gewonnen.

Uitgebreide lunch voor aanvang van bobsleeën in Winterberg

Al die activiteiten maken hongerig en je kunt natuurlijk niet met een lege maag aan het bobsleeën in Winterberg beginnen. Je krijgt dan ook een uitgebreide lunch aangeboden die bestaat uit een heerlijke krokante schnitzel, frites en salade en iets te drinken. Een advies: laat de alcohol maar beter staan tot na het bobsleeën.

En dan….. is het zo ver

Rond 15.00 uur is het dan eindelijk zo ver. Het eten is al aardig gezakt en de tijd om in de bobslee te stappen is aangebroken. Misschien ben je zenuwachtig geworden en twijfel je of je überhaupt nog wel wil, maar zorg er voor dat je achteraf geen spijt krijgt. Verzamel alle moed, zet alle bedenkingen opzij en stap in de bobslee. Voordat je het weet, ben je al weer beneden en heb jij de spectaculairste ervaring ooit meegemaakt, die je met iedereen die je maar wilt kunt delen. Bobsleeën in Winterberg, een ervaring die je altijd zal bijblijven.

Afsluiting

Je uitje Bobsleeën in Winterberg sluit je af met een heerlijk diner in restaurant de Dorfalm. Onder het genot van een wijntje of een lekker glas bier kun je de belevenissen van de dag delen met collega’s, vrienden of familie, net met wie je op stap bent. Rond 20.00 uur vertrekt de bus terug naar Nederland. En kun je heerlijk uitbuiken en uitrusten van alle inspanning.

Foto: bedrijfsuitje winterberg.nl