vormen van wintersport

Extreme vormen van wintersport voor de echte wintersportfanaat

Ben jij die wintersportfanaat die alles uit de kast haalt om maar een waanzinnige wintersportvakantie te hebben? Kan jouw vakantie niet avontuurlijk en spannend genoeg zijn, maar gaat langlaufen je iets te langzaam en ben jij het geijkte skiën en snowboarden een beetje zat? Dan wordt het de hoogste tijd dat je een nieuwe uitdaging gaat ontdekken, want  langlaufen, skiën en snowboarden zijn niet de enige vormen van wintersport. Er valt nog veel meer te beleven in de sneeuw. Probeer eens één van de minder bekende wintersporttrends uit.

Een diversiteit aan vormen van wintersport

Als je denkt dat langlaufen, skiën en snowboarden de enige vormen van wintersport zijn, dan heb je het helemaal mis. Natuurlijk zijn deze vormen van wintersport wel degene die het meest beoefend worden, maar er zijn nog veel meer activiteiten die je in de sneeuw kunt ondernemen. De vormen van wintersport die nu aan de orde komen zorgen voor een behoorlijk dosis avontuur. De echte diehard zal zijn hart kunnen ophalen met deze soorten van wintersport.

Splitboarden

Splitboarden is een vorm van wintersport waarbij langlaufen gecombineerd wordt met snowboarden. Een splitsboard is niets meer dan een snowboard dat in twee helften gesplitst kan worden, zodat je erop kunt lopen. Met een splitboard kun je tot aan de verste uithoeken van de berg hiken en zo door de diepe sneeuw naar de vallei snowboarden. Je bent niet gebonden aan een piste of een parcours net zoals toerskiërs. Splitboarden is super hot, want wat is er mooier dan je eigen bochten verdienen?

Snowkiting

Snowkiting heeft iets weg van het Nederlandse kitesurfen, maar dan anders. Alhoewel de techniek wel hetzelfde is. Je hebt net zoals bij het kitesurfen een gedeeltelijk opblaasbare vlieger nodig en natuurlijk een snowboard of ski’s. Met snowkiting suis je met een sneltreinvaart over de sneeuwvlakte. En wat is er dan meer geschikt dan een gletsjer, een bevroren bergmeer of een hoger gelegen sneeuwplateau? Je hebt daar alle ruimte, die je op een piste niet hebt. Het enige wat je verder nog nodig hebt is wind. Is het windstil dan komt er van het hele snowkiting niets terecht.

Vormen van wintersport

foto: flysurfer

Snowtubing

Snowtubing is een vorm van wintersport die van oorsprong uit Amerika komt. Wil je echt iets spectaculairs beleven dan moet je zeker voor snowtubing kiezen. Het is een sport die zich afspeelt op een reusachtige witte sneeuwglijbaan. Op een grote band die gevuld is met lucht, glij je met een megasnelheid over een duidelijk pad naar beneden. Snowtubing is een sport die je niet zelfstandig uitvoert, maar juist met elkaar. Super gezellig, want de enorme tubes zijn geschikt voor wel twee of drie personen.

Vormen van wintersport

foto: keystoneresort

Snowfer

Snowfer is vergelijkbaar met windsurfen, maar dan op sneeuw en ijs in plaats van op water. Om snowfer te kunnen beoefenen ben je afhankelijk van wind, maar als het flink waait op de berg, heb je er zo een enorme vaart in. Juist het spel met de krachten van de wind maakt snowfer zo leuk. Je raast met een zeil en een surfplank over de vlakte, een sport voor echt diehards.

Waar zijn deze vormen van wintersport te beoefenen?

Voor deze extreme vormen van wintersport moet je in Oostenrijk zijn, maar niet in de bekende wintersportgebieden. De skigebieden rondom Wenen en Steiermark staan in de schaduw van de populaire wintersportgebieden, maar hebben ook nog iets totaal anders te bieden naast langlaufen, skiën of snowboarden. Hier kun je als wintersportfanaat het extreme opzoeken en helemaal uit je dak gaan in een nieuwe uitdaging. Het voordeel van deze minder bekende wintersportgebieden is toch wel de prijs, je bent aanzienlijk goedkoper uit. Natuurlijk zijn er nog meer landen waar je deze extreme vormen van wintersport kunt beoefenen.

Wat wordt jouw uitdaging voor deze winter?

Fotocredits: Urlaubsguru