activiteiten solden, oostenrijk

De leukste activiteiten in Sölden

Sölden ligt in de Oostenrijkse Alpen en is vooral bekend als wintersportgebied. Toch heeft dit gebied nog veel meer te bieden dan alleen skiën, snowboarden en langlaufen. Zo staat dit wintersportgebied bekend om zijn vele activiteiten. Er zijn behoorlijk wat après-skigelegenheden en voor mensen die het iets rustiger aan willen doen is er ook genoeg te beleven. We zetten de leukste activiteiten in dit artikel op een rijtje.

Bijzondere evenementen

In Sölden vinden er ieder jaar bijzondere evenementenplaats. In dit skigebied wordt bijvoorbeeld de World Cup Opening gehouden. Dit evenement vindt plaats aan het begin van het wintersportseizoen. Tijdens dit evenement worden de beste skiërs uitgedaagd om mooie prijzen in de wacht te slepen.

Daarnaast houdt men ieder jaar verschillende evenementen in de vorm van amusement. Bijvoorbeeld het Gletsjertheaterstuk Hannibal, een liveoptreden onder meer dan 500 mensen op de Rettenbach gletsjer, zo’n 3000 meter boven de zeespiegel. Ten slotte wordt ook het jaarlijkse Electic Mouth Festival gehouden.

Après-ski

Bij wintersporten hoort natuurlijk après-ski. In Sölden is hiervan genoeg te beleven. Dit gebied heeft een behoorlijk ruim aanbod op terrein van après-ski. Bijvoorbeeld de Schirmbar voor echte feestgangers en uiteraard ook de wat ‘rustigere’ cafés en discotheken. In Sölden is zeker op het gebied van feestvieren altijd wat te doen. De feestjes duren doorgaans de hele nacht door.

Shoppen

Sölden heeft een behoorlijk aantal sportwinkels. Eén van deze sportwinkels is de Sporthütte Fliegel, die vooral op TripAdvisor goede recensies haalt. Deze winkel is volgens velen de ideale sportwinkel voor sporters met ‘moeilijke voeten’. Met andere woorden: voor iedere voet is er een schoen beschikbaar. Bovendien is de winkel erg mooi vormgegeven en bevindt dit gebouw zich achter de berg, aan een goed bereikbare straat. Daarnaast zijn er tal van andere sportwinkels waar men zich te goed kan doen aan de mooiste uitrustingen.

Vrije tijd

Naast het wintersporten wil men natuurlijk ook genieten van de vakantie. Dit kan met liters bier in de après-ski, maar men kan het ook iets rustiger en sportiever aanpakken. Eén van de mooiste vrijetijdsplekken in Sölden is de Freizeit Arena. Dit is een zeer leuk zwembad met een glijbaan en een mooie, authentieke, luxueuze indeling. Niet voor niets zijn de 140 recensenten op TripdAdvisor zeer lovend over dit zwembad. Volgens velen is dit centrum ideaal voor kinderen. Je vindt dit zwembad aan de Gemeindestrasse.

Voor de echte avonturier is er de Bike Republic Sölden, waar echte bikers hun gang kunnen gaan. Het gaat hier om natuurlijke trails die de concentratie van de biker behoorlijk prikkelen. Dit gebied staat vooral bekend om zijn uitstekende singletracks en ligt aan de Dorfstrasse in Sölden.

Een absolute belevenis in dit gebied is de Parataxi tandemflight. Dit is een echte belevenis voor iedereen die altijd al de stille wens heeft gehad om eens te gaan paragliden. Uit recensies blijkt dat dit bezoekers zeer tevreden zijn over dit bedrijf. Met een helm op, de zon op het hoofd de hoge hoogtes af, dat is wat men bij de Parataxi tandemflight doet. Aanmelden voor deze activiteit kan bij de Innerwaldstrasse.