trein wintersport

Met je ski’s de trein of de bus in

De winter is in zicht en dan begint het natuurlijk te kriebelen bij alle wintersportliefhebbers. Wie glijdt er nu niet graag van de met sneeuw bedekte hellingen terwijl de mooiste panorama’s de revue passeren. Om nog maar te zwijgen van de après-ski. Waar we echter niet op zitten te wachten, zijn de files naar de skigebieden of de rompslomp als er weer eens sneeuwkettingen aan te pas komen. Maar heb je als eens overwogen om de wagen een keertje thuis te laten en op skivakantie te gaan met de trein of met de bus? Ok, met ski’s en snowboards liggen sleuren, is ook niet meteen de start van een goede vakantie, maar met onze tips is skiën met de trein of met de bus toch zeker een te overwegen optie.

Huur gewoon je ski’s

Wie het zich heel makkelijk wilt maken, huurt gewoon ski’s of een snowboard. Eender welke vakantiebestemming die je hebt uitgekozen er is altijd wel een verhuurdienst aanwezig. Je krijgt er perfect onderhouden materiaal en je kan het vaak ook een dagje testen alvorens het definitief te huren. Bovendien hoef je ze zo niet te sleuren. Op het einde van de week breng je het gehuurde skimateriaal gewoon weer terug en klaar is Kees.

Een goede skitas is het halve werk

Wie toch liever zijn of haar eigen ski’s of snowboard meeneemt, het prijskaartje kan immers aardig oplopen als je een paar keer per jaar gaat skiën en telkens voor de huuroptie gaat, neemt maar best een goede skitas mee. Een goede skitas is namelijk het halve werk. Sommige kiezen voor een lichte tas waar je ski’s net inpassen en die je moet dragen terwijl anderen dan weer voor een iets zwaardere en stevigere tas gaan die je kunt rijden, maar die je dan weer iets moeilijker kunt opbergen. De keuze is aan jou!

Laat ze brengen

Waarom zou je met een skitas sleuren als je jouw ski’s of jouw snowboard ook kunt laten brengen. Zo kan je een transfer regelen om al het materiaal van de trein of van de bus naar je logement te brengen, maar bestaan er ook transferdiensten om het hele zootje van uit Nederland naar je skibestemming te vervoeren. Het enige nadeel: het moet natuurlijk betaald worden en echt goedkoop is het meestal niet.

De kunst van het meenemen en het inpakken

En dan is er natuurlijk nog de kunst van het meenemen en het inpakken. Hoe minder je meeneemt voor het skiën hoe minder je moet meezeulen. En waarschijnlijk is het bij mij, net zoals bij jou… we hebben altijd veel te veel bij. Vele mensen doen een hele skivakantie met 1 à 2 skioutfits en that’s it. Nog een paar t-shirts en wat ondergoed mee en je bent er al bijna. Veel meer hoef je niet mee te nemen. Pak je spullen ook slim in en steek bijvoorbeeld wat kleding in je skitas of prop je skihelm helemaal vol met materiaal. Elke zak minder is een zak minder.

Getagged als