Stijgende vraag naar een tweede woning in Oostenrijk

Een tweede huis in Oostenrijk is voor aardig wat personen de ultieme fantasie die werkelijkheid kan worden. Er zijn namelijk veel kansen in Oostenrijk om dit te bereiken. Dit land is erg karakteristiek. Zo is er het bosbouwgebied Salzburgerland, wat er werkelijk sprookjesachtig uitziet. Salzburgerland is een mooi buitengebied, maar ligt toch vlakbij Salzburg. In Salzburg is veel cultuur en geschiedenis te vinden en vanuit deze plaats kan je alle richtingen uit. Het Oosten en Noorden zijn bergachtige gebieden en het overige gedeelte van Salzburgerland is een skigebied. Dit zijn enkele goede redenen om een investering te maken in een tweede huis in Oostenrijk.

Kansen en mogelijkheden in Oostenrijk

Oostenrijk is een gebied wat steeds aantrekkelijker aan het worden is. Oostenrijk ligt namelijk centraal voor veel landen. Zo kan je jouw tweede huis verhuren aan niet alleen Belgen en Nederlanders, maar ook aan toeristen uit andere omliggende landen van Oostenrijk.
Oostenrijk staat natuurlijk bekend om zijn skigebieden, waar je heerlijk van de sneeuw kunt gaan genieten. Veel mensen weten echter niet dat de zomer ook zeer aantrekkelijk is om in dit land door te brengen. Oostenrijk specialist Kristall Spaces biedt huizen te koop aan in Oostenrijk en meldt dat het toerisme in alle seizoenen toeneemt en niet alleen in de winter. Van oorsprong is dit land een echt wintersportland, maar er zijn dus ook nog andere mogelijkheden om jouw vakantie hier door te brengen.
Oostenrijk heeft locaties waar je zeer goed kunt wandelen en fietsen in de lente en in de zomer. Ook als je niet zo van skiën houdt, dan kun je in dit land tijdens een wintersportvakantie toch op latten gaan staan. In Oostenrijk zijn er namelijk zeer mooie langlaufgebieden waar je lange tochten kunt maken zonder dat je iemand anders tegenkomt.

Oostenrijk een echt vakantieoord

Voor toeristen zijn er in Oostenrijk veel mogelijkheden. Oostenrijkers vinden toeristen belangrijk en zij zorgen dan ook goed voor hun bezoekers, zodat deze volgend jaar weer terugkomen. Mensen uit Nederland vinden het prettig om in Oostenrijk te vertoeven en zij keren dan vaak ook elk jaar naar dit land terug om vakantie te vieren.

Centrale ligging in Europa

De centrale ligging in Europa is wat Oostenrijk bijzonder maakt. Bij het verhuren van jouw tweede woning hoef jij je dus niet alleen op Belgen en Nederlanders te gaan richten. Ook toeristen uit de Oostbloklanden zijn steeds meer te vinden in dit sprookjesachtige wintersportland. Je moet hierbij vooral denken aan Russische toeristen. Zij willen graag een vakantiewoning huren om tijdens hun vakantie in te verblijven. Dit geldt niet alleen voor in de winter maar ook voor alle andere seizoenen.
De skigebieden zijn erg in trek om een woning te kopen, maar dit is helaas niet voor iedereen haalbaar. Deze locaties zijn namelijk erg duur. Het buitengebied van Oostenrijk biedt daarentegen nog volop kansen om een prima huis te kopen. Je kunt met deze woningen een goed rendement maken.
In de regio Zell am See kost een stuk grond tussen de € 3500 en € 5000 per vierkante meter. Als je er een chalet wilt gaan kopen, dan betaal je € 350.000 voor honderd vierkante meter. Je ziet dat er dus genoeg kansen zijn!

De huizenmarkt in Oostenrijk

Oostenrijk heeft een redelijk stabiele huizenmarkt wanneer je het gaat vergelijken met Nederland. Daarnaast zijn er nauwelijks dalingen in de huizenprijzen waar te nemen. De laatste tijd zijn de huizenprijzen zelfs omhoog gegaan. In deze periode van wereldwijde crisis wil je zekerheid en dat vind je in Oostenrijk.
Oostenrijk hanteert een progressief belastingstelsel, waardoor de belastingdruk vrijwel nihil is. Net als in Nederland moet de eigenaar van een tweede huis zich houden aan de fiscale regelgeving. Op de huuropbrengsten worden belastingen ingehouden. Je kunt wel de volgende kosten aftrekken van de bruto huurinkomsten: rente, financiering, reiskosten voor inspectie, commissie voor de touroperators, onderhoud en elektra.

Hoe hoog is het rendement?

Dit hangt volledig af van de regio waar het tweede huis in Oostenrijk staat. Uit onderzoek van Kristall Places is gebleken dat Salzburg de beste locatie is om een 2e huis te kopen. De meeste Nederlanders zitten in de regio van Salzburg. De regering van Oostenrijk gaat de komende jaren grote investeringen doen om nog meer toerisme te lokken. 40 miljoen per jaar is het doel dat zij willen bereiken. Dit alles maakt investeren in een tweede huis in Salzburgerland zeer lucratief. Wanneer je bijvoorbeeld 4 bedden gaat verhuren, dan kan je al een rendement halen tussen de 5 en 9 procent. Dit brengt ongeveer € 10.000 in het laatje. Als je daar dan nog de stabiliteit van de huizenmarkt in Oostenrijk bij optelt, dan is een 2e huis in Oostenrijk een investering die veel zekerheid geeft en een goede toekomst!