Wintersport met kinderen

Wintersport met kinderen

foto: wintersport-chalets.fi

De zomervakantie is voorbij en de kinderen zitten alweer een aantal weken op school. Het kan voor jou misschien niet snel genoeg winter worden, want dan komt de wintersportvakantie er weer aan. Ga je op wintersport met je kinderen dan kom je niet onder de schoolvakanties uit en die zijn nou juist zo duur. Je moet je er snel bij zijn, want voordat je het weet kun je niet meer kiezen waar je naar toe wilt en kom je niet meer onder een dure vakantie uit. Wat zijn nou de beste deals voor een wintersport met kinderen?

Ehrwald: het skigebied voor kinderen en beginners

Ehrwald biedt typische Oostenrijkse gezelligheid. Op de Ehrwalder Alm kunnen kinderen en beginners goed uit de ski’s, om het zomaar te noemen. De pistes zijn overzichtelijk en vrij eenvoudig. Na wat skilessen kun je zelfs al goed de blauwe piste afkomen. Ouders hoeven zich over hun kinderen geen zorgen te maken, want de voorzieningen voor kinderen is gewoonweg ideaal. Voor degene die meer uitdaging nodig hebben, is er het skigebied van Lermoos, waar ook de langlaufers in vol ornaat kunnen genieten. Ook Tiroler Zugspitz Arena is goed aan te rijden. Je boekt al een wintersport met kinderen in de Tiroler Zugspitz Arena vanaf € 119,-.

La Norma: ideaal voor kinderen

La Norma is een specifiek Frans ski-in-ski-out resort. Vanuit je appartement sta je in know-time op je ski’s. Je klikt je ski’s voor je deur aan en ook weer voor je deur af. Idealer kan niet. Voor de kinderen is er een speciaal kinderland, waar ze skiles krijgen. Het dal bevat een tweetal oefenhellingen voor beginners. In La Norma kun je kun nog betaalbaar op wintersport met kinderen. Vanaf € 184,- p.p. kun je al in La Norma terecht. En dat is inclusief een skipas. Dan hoef je dat tenminste niet meer te regelen.

Fulpmes: altijd sneeuwzeker

Vlakbij Innsbruck ligt het dorpje Fulpmes met in de omgeving de Stubaier Gletsjer. Tussen oktober en juni ben je verzekerd van een goede sneeuwlaag. Kinderen kunnen hier genieten in  Ronny’s kinderland. Vlak boven Fulpmes ligt het skigebied Schlick 2000, waar de omstandigheden ook zeker optimaal zijn. Het uitzicht is prachtig, de wachtrijen nihil en de pistes overzichtelijk en rustig. Ideaal dus voor kinderen. Vanaf € 99,- boek je al een hotel met half pension.

Serfaus: de beste skibestemming voor kinderen

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is de ultieme wintersport met kinderen. De kinderen hebben het in hun eigen skigebied voor het zeggen. Ouders kunnen hun kinderen dan ook met een gerust hart achterlaten bij de Nederlandse skileraren. De kans is groot dat de kinderen je niet eens missen. Er is zoveel te doen, ze kunnen skilessen volgen, genieten in het pretpark of eten in de speciale kinderrestaurants. Zijn de kinderen nog te klein om te skiën, dan kunnen ze naar de kinderopvang. Als ouder kun jij dan ook genieten van het skiën op de ruim 200 km wisselende pistes. Je hebt  een appartement voor 4 personen in Serfaus voor € 709,-. Het is niet echt de goedkoopste vakantie, maar wel de meest kindvriendelijke die je je kunt voorstellen.

wintersport met kinderen

foto: alpenjuwel.at

Logeerboerderijen in Zuid-Tirol

Wil je echt eens iets geheel anders met je kinderen ondernemen, ga dan eens naar een logeerboerderij in Zuid-Tirol. Je waant je in een zee van rust en de kinderen kunnen volop genieten in de sneeuw. Vervelen hoeven ze zich niet, want ze kunnen altijd wel de boer helpen met de dieren. Er zijn eenvoudige tot zeer luxe boerderijen te reserveren. Natuurlijk kun je in Zuid-Tirol ook naar hartenlust skiën en snowboarden, langlaufen, rodelen en schaatsen. Voor elke sneeuwliefhebber is er vermaak. Wintersport met kinderen is in Zuid-Tirol een echt feest.

Wanneer reis je?

Ga je op wintersport met kinderen, dan is zo’n autorit naar de wintersportbestemming best een lange reis. Veel ouders kiezen er daarom ook voor om ’s nachts te reizen. De kinderen slapen dan het grootste gedeelte en hebben op deze manier het minste weet van de lange reis. Maar als je in de ochtend aankomt bij je hotel, dan zijn deze daar vaak niet op voorbereid. Doorgaans mag je pas na 15.00 uur in je hotelkamer. Wat ga je dan al die tijd doen met je kinderen? Wachten of de omgeving verkennen? Over het algemeen zijn de kinderen moe en jijzelf ook en dat kan leiden tot vervelende strubbelingen. Het is dan ook raadzaam om niet ’s nachts te reizen, maar overdag. Kies je er wel voor om in de nacht te rijden, neem dan van tevoren contact op met je accommodatie. Vaak zie je dat er dan toch wel iets te regelen valt.