wintersport singles

Wintersport voor singles

Verlang jij er ook zo naar om met een dikke jas, een sjaal en een muts de knerpende sneeuw in te gaan, om daarna heerlijk op te warmen bij een knetterend haardvuur met warme chocolademelk met slagroom? Of zie jij jezelf al over de piste naar beneden sjezen, dan ben je helemaal toe aan een wintersportvakantie. Misschien was je gewend om met je partner en vrienden te gaan skiën, maar ben je pas single geworden, dan is het best even puzzelen geblazen. Vaak vormt zich een andere samenstelling qua vriendengroep. Is dit een reden om dan maar niet te gaan? Nee, blijf lekker doen wat je altijd al deed, een andere vriendengroep kan heel verfrissend werken. En heb je geen zin om met bekenden op pad te gaan, dan zijn er voldoende wintersportvakanties voor singles.

Zonder je ex op wintersport

Wordt dit je eerste wintersportvakantie zonder je ex en hebben je vrienden niet tegelijk met jou de mogelijkheid om op wintersport te gaan? Dan kun je besluiten om thuis te blijven, maar wordt je daar gelukkig van? Misschien is het gewoon tijd om de stoute schoenen aan te trekken en te gaan voor een nieuwe uitdaging. Boek een wintersportvakantie met andere singles. Je leert meteen nieuwe mensen kennen, die misschien wel in hetzelfde schuitje als jij zitten. Je kunt lekker je hoofd leegmaken en op een ontspannen manier met anderen actief bezig zijn. En misschien wordt je daar wel opnieuw verliefd, alles is mogelijk. Een wintersportvakantie met andere singles is één van de relaxte vakanties.

Van beginnersklasje tot geoefende skiër

Er zijn voor alle leeftijden wintersportvakanties voor singles te boeken. Krijg jij al de zenuwen als je aan een blauwe (makkelijke) piste denkt, dan ben je vast niet de enige. Samen met andere beginners kun je in een beginnersklas de basistechnieken onder de knie krijgen. En aan het eind van de week kun je dan ook samen terugkijken en trots zijn wat jij en je mede klasgenoten hebben bereikt. Skiën leren is niet eenvoudig, het gaat gepaard met veel vallen en opstaan, net zoals in het gewone leven.

wintersport voor singles

foto: skiresort

Ski je al veel langer en hou je van avontuur, dan weet je met de zwarte pistes vast wel raad. Samen met andere fanatieke singles kun je over de zwarte pistes suizen en veel pret met elkaar beleven. Vooral in Oostenrijk, Italië en Frankrijk weten ze wel raad met de drang naar dynamiek en avontuur.

Volop variaties voor singles

Ben je single en heb je nog geen kinderen dan ben je niet aan schoolvakanties gebonden. Ideaal, want je kunt een stuk goedkoper op wintersport met andere singles zonder kinderen. Heb je wel kinderen dan kun je ze misschien wel een weekje bij je ex brengen, zodat jij heerlijk kunt genieten van een onbezonnen wintersportvakantie. Maar natuurlijk is het ook leuk om als single met je kinderen op wintersport te gaan, dat versterkt de band en het is nog gezellig ook. Niet alleen jij legt nieuwe contacten maar ook je kinderen maken nieuwe vriendjes in hun skiklasje en hebben de tijd van hun leven. Ze zitten boordevol verhalen, die ze aan hun vriendjes kwijt kunnen.

Wintersport varianten

wintersport voor singles

foto: droomplekken

Misschien zie je het wel helemaal niet zitten om op ski’s te staan, vindt je het te eng of trekt het je gewoon niet. Dan zijn er ook andere wintervakanties voor singles. Ga naar Scandinavië, Lapland of Rusland en maak een sledetocht met Husky’s, een ervaring die je nog lang zal bij blijven of maak een wintersafari per sneeuwscooter door IJsland en spot ijsberen. Zo kun je samen met andere singles interessante tochten maken, elkaar beter leren kennen en bij een warm kampvuur allerlei gedachten met elkaar uitwisselen. Een echte aanrader voor singles, die wel van het winterse landschap willen genieten, maar niet specifiek willen skiën of snowboarden.