hinterglemm

Wintersportbestemming: Hinterglemm

Hinterglemm: 250 km aan pistes en een spetterende après-ski

Hinterglemm wordt regelmatig in één adem met het nabijgelegen Saalbach genoemd, maar in feite betreffen het twee verschillende dorpen met ieder een eigen sfeer. Waar Saalbach bijvoorbeeld meer bekend staat als wintersportbestemming voor gezinnen, staat Hinterglemm voornamelijk bekend om de spetterende après-ski van het autoluwe dorp. Meer weten over Hinterglemm? Lees dan meer over de pistes van deze vakantiebestemming en de après-ski van het dorp in dit artikel en bepaal eenvoudig of deze wintersportbestemming wellicht iets voor jouw reisgezelschap is.

Skiën en snowboarden in Hinterglemm

Hinterglemm heeft ruim 250 kilometer aan pistes. Dit betekent dat je eenvoudig een dagtocht kan maken zonder dat je ook maar één keer van de piste af kan gaan en dat er altijd een nieuwe piste is om te ontdekken. Overigens heeft Hinterglemm zowel eenvoudige afdalingen voor beginnende wintersporters als zwarte pistes voor de echte adrenalinejunks, dus iedereen kan zich vermaken in het skigebied van deze wintersportbestemming. Een groot voordeel van het skigebied van Hinterglemm is dat het skigebied de hele dag door in de zon staat, waardoor je tijdens jouw vakantie lekker kan genieten van het zonnetje en met een witte brilafdruk op je gezicht weer naar huis kan gaan.

Hinterglemm: zeker ook voor freestylers

Naast 250 kilometer aan nette pistes, vind je in het skigebied van Hinterglemm ook het zogeheten Nightpark. Het Nightpark is ontwikkeld voor de liefhebbers van freestyling en bevat tientallen verschillende obstakels om trucjes op de ski’s en op het snowboard te oefenen. De wintersportbestemming is dus niet alleen geschikt voor sportievelingen die de hele dag op de piste staan, maar ook zeker voor wintersporters die wat avontuurlijker zijn aangelegd en graag de vetste trucs oefenen.

Après-ski faciliteiten

Om 16:00 uur begint het feest in Hinterglemm. Op dit moment stromen de pistes langzaam leeg en komen de sportievelingen van de piste hun verbrande calorieën van die dag aanvullen met een koud biertje, een lekker wijntje en een borrelhapje. De après-ski feesten gaan vervolgens de hele nacht door, wat de wintersportbestemming zeker populair maakt onder nachtbrakers die wel van een feestje houden. Overigens zijn er diverse pubs in Hinterglemm te vinden die bekroond zijn als beste pub van de Alpen, dus deze zijn ook zeker het bezoeken waard.

Hinterglemm: ook voor snowtubing en rodelen

Ben je jouw ski’s of snowboard even zat en wil je de piste een keer links laten liggen? Dan kun je ook in Hinterglemm terecht voor snowtubing en rodelen. De baan voor snowtubing is 120 meter lang en de baan voor rodelen telt wel 3,2 kilometer, dus deze banen zijn zeker de moeite waard om eens lekker vanaf te glijden.