Wintersportbestemming Solden

Wintersportbestemming: Solden

Sölden: een populaire wintersportbestemming voor jong en oud

Als de zomer weer langzaam tot een einde komt, gaan steeds meer liefhebbers van wintersportvakanties weer dagdromen over de wintersportvakantie die voor het najaar op de planning staat. Doe jij ook niets liever dan het ontvluchten van de Nederlandse winters om lekker te gaan skiën, snowboarden of langlaufen en ben je benieuwd wat de populairste wintersportbestemming van dit moment is? Lees dan in dit artikel meer over Sölden (Oostenrijk).

Sölden: de populairste bestemming van 2014-2015

Uit onderzoek is gebleken dat Sölden in het wintersportseizoen van 2014 en 2015 de populairste wintersportbestemming was. Zo gingen hier van september 2014 tot en met april 2015 de meeste wintersporters naartoe voor een sportieve en ontspannen vakantie, wat de wintersportbestemming officieel de populairste wintersportbestemming van vorig seizoen maakt. Of de bestemming dit jaar weer zo goed gaat scoren is nog onbekend, maar de eerste plaats zegt natuurlijk wel veel over het skigebied van Sölden.

Meer informatie over de pistes van Sölden

Sölden ligt in het grensgebied van Oostenrijk en Italië op 1377 meter hoog. Omdat het wintersportgebied een hoge ligging heeft en bovendien tussen de gletsjers ligt, is er eigenlijk de hele wintersportperiode goede sneeuw te vinden. Ga je naar deze wintersportbestemming om lekker te skiën, snowboarden en langlaufen, dan weet je dus zeker dat er goede sneeuw te vinden is. En door het grote aantal van verschillende soorten pistes, is er voor iedereen wel een goede piste te vinden. Of je nu al vele jare op de ski’s staat of nog even moet oefenen op de piste: in Sölden is er voor ieder wat wils. De wintersportbestemming is dan ook niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook zeker voor gezelschappen met kinderen. Overigens moet je er wel op rekenen dat er voornamelijk jongeren in Sölden te vinden zijn, die samen zorgen voor een spetterende après-ski voor onvergetelijke middagen en avonden in de kroeg.

Sölden: gezelligheid op en naast de pistes
De reden dat Sölden zo veel bezocht wordt door jongeren, heeft voornamelijk te maken met het feit dat de wintersportbestemming veel uitgaansgelegenheden en de bijbehorende gezelligheid te bieden heeft. Heb je een middag op de piste gestaan en heb je er even genoeg van, dan zijn er genoeg restaurants en cafés te vinden waar je jouw ski’s even in een hoekje kan parkeren en kan genieten van wat welverdiende ontspanning. En heb je zin om te winkelen na een sportieve dag op de piste? Dan is dit ook mogelijk in Sölden, want in de hoofdstraat van de kleine stad vind je ook diverse leuke winkels. Je hoeft je dus niet te vervelen in Sölden, want er is meer dan genoeg te beleven.

Fotocredits: Wikipedia.com