wintersportbestemming val thorens

Wintersportbestemming: Val Thorens

Urenlang skiën én feesten: Val Thorens

Val Thorens is één van de populairste wintersportbestemmingen van dit moment. De reden dat de wintersportbestemming zo enthousiast bezocht wordt door sportievelingen uit heel Nederland, heeft voornamelijk te maken met het feit dat Val Thorens wel 2300 meter hoog ligt. Hierdoor is er vrijwel altijd sneeuw te vinden, waardoor wintersporters niet teleurgesteld kunnen worden door slappe, slechte of zelfs geheel afwezige sneeuw in het skigebied. Meer over de wintersportbestemming Val Thorens, lees je in dit artikel.

Wintersport in Val Thorens

Val Thorens is een autovrij dorp. Dit betekent dat je na het ontbijt en eerste kopje koffie dan de dag niet te voet, met de bus of met de auto naar de piste hoeft te gaan, maar dat je gewoon met ski’s en al naar de piste kan gaan. En omdat de pistes van de wintersportbestemming in de directe omgeving van de houten chalets in het dorp liggen, hoef je nooit lang te skiën om bij de piste te komen.

Ontdek 600 kilometer aan pistes

Val Thorens heeft een ontzettend groot skigebied met wel 600 kilometer aan pistes. En ben je liever off-piste, omdat je dan lekker kan stunten met jouw ski’s of snowboard? Dan is het zeker ook mogelijk om van de pistes af te wijken om lekker te gaan freestylen in indrukwekkende gebieden met veel mogelijkheden tot het oefenen van stunts. Niet alleen voor mensen die braaf op de piste blijven is Val Thorens dus een interessante vakantiebestemming, maar ook zeker voor de avontuurlijke freestylers. Voor langlaufers is de vakantiebestemming wat minder geschikt, want er zijn maar weinig routes voor langlaufers en de routes die er wel zijn doorkruisen altijd de diverse pistes van het skigebied.

Met de kinderen naar Val Thorens

Val Thorens is zowel geschikt voor gezelschappen met enkel volwassenen als voor gezelschappen met kinderen. Zo is er niet alleen voldoende opvang voor kinderen op de wintersportbestemmingen, maar is er ook een Mini-Club voor kinderen die graag vriendjes maken op vakantie. En wil je jouw kind in alle rust leren skiën of snowboarden? Dan kun je naar de kinderpiste van Val Thorens gaan.

Après-ski alleen in Oostenrijk? Fout!

Veel mensen denken dat de echte après-ski beleving alleen in Oostenrijk te vinden is, maar dit is zeker niet waar. Ook in Val Thorens is er een spetterend après-ski leven te vinden voor de liefhebber, die van vroeg in de middag tot diep in de nacht doorgaat en in diverse pubs, restaurants en cafés plaatsvindt. En wil je een echt bijzondere bar bezoeken om te feesten? Ga dan naar de 360 bar die aan de piste ligt en jou naast een heerlijk koud biertje ook een indrukwekkend uitzicht te bieden heeft.