Wintersportdrankjes: venijnig, maar o zo lekker!

Ik ben een enorme fan van cassis, maar zodra ik op mijn wintersportbestemming ben aangekomen, staat cassis niet meer op mijn lijstje totdat ik thuis weer een voet over de drempel zet. Nee, op wintersport ga ik voor de echte wintersportdrankjes, die mijn wereld even helemaal op zijn kop zetten, niet altijd zo goed voor me, maar o zo lekker. Een Heisse oma gaat er dan ook zeker wel in, ondanks dat dit heerlijke typische wintersportdrankje een caloriebom is. Maar welke drankjes worden er nu eigenlijk alleen maar op wintersport gedronken?

Speciale wintersportdrankjes

Wintersport en drank is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alcohol zorgt er niet alleen voor dat je vrolijk wordt, maar het houd je ook nog eens lekker warm. Echter het zijn niet allemaal alcoholische dranken die favoriet zijn. Welke wintersportdrankjes zijn bij veel mensen favoriet en wanneer worden ze gedronken?

Glühwein

Glühwein is één van de meest bekende wintersportdrankjes, waar vooral vrouwen opvallen. Wintersport zonder glühwein kun je eigenlijk geen echte wintersport noemen. Glühwein drink je buiten, je handen worden er heerlijk warm van, maar ook je neus. Glühwein wordt ook vaak tussen het skiën door gedronken om warm te worden en dat kan ook heel goed, zolang je het maar met mate drinkt. Vooral de fruitige geur van glühwein maakt dit drankje zo speciaal.

Heisse oma

Heisse oma behoort tot wintersportdrankjes die vooral in Italië gedronken worden. Deze ‘hete’ oma bestaat uit warme melk met advocaat en slagroom. Een ware dik maker, maar die calorieën raak je wel weer kwijt tijdens het skiën.

wintersportdrankjes Heisse Oma

Almdudler

Almdudler is een kruidige Oostenrijkse limonade, die licht koolzuurhoudend is. Een van de ideale wintersportdrankjes om tijdens je lunch te drinken, voordat je opnieuw op je ski’s of snowboard stapt. Almdudler is er ook in een variant die Almradler heet, dit is een combinatie van bier met limonade.

Flying Hirsch

Flying hirsch is een cocktail die bestaat uit Red Bull en Jägermeister, een combinatie van energiedrank met alcohol. Heerlijk als je nog even wilt door feesten, maar kijk uit met wintersportdrankjes die cafeïne en alcohol bevatten, want de man met de hamer staat vlak achter de deur. Binnen zal je er waarschijnlijk niet zoveel last van hebben, maar zodra je de kou in gaat, wordt je geveld.

Kleiner Feigling

De Kleiner Feigling is een lekkere en kleine vijgenlikeur, die gemaakt is op wodkabasis. De toevoegingen van vijgen geeft dit drankje een heerlijke frisse en ietwat zoete smaak. Makkelijk om in je  binnenzak mee te nemen en zo af en toe onderweg een slokje te nemen. Het warmt je alvast lekker op voor de après-ski, maar kijk uit dat je alle bochten op de piste nog wel kunt nemen. Dit drankje wordt in Oostenrijk ook wel Flügel genoemd.

wintersportdrankjes Kleiner Feigling

Jägertee

Wintersportdrankjes zoals Jägertee lijken heel onschuldig, maar dat zijn ze absoluut niet. Er wordt aan de thee (Stroh) rum toegevoegd, hierdoor heeft de Jähertee de geur van vanille, eikenhout en een vleugje sinaasappel met amandelen. Het smaakt kruidig en het werkt heerlijk verwarmend.

Weiss Bier

Weiss bier is één van de wintersportdrankjes die van oorsprong Zuid Duits zijn, het wordt ook wel tarwebier genoemd, omdat er bij het gisten tarwemout wordt gebruikt. Doordat dit bier minimaal 50 procent tarwemout bevat, krijg je een extra volle schuimlaag. Deze goudgele rakker is heerlijk net na het skiën, terwijl je intens genietend over de witte poedersneeuw uitkijkt.

Schnaps

Schnaps, het alcoholische fruitdrankje uit Tirol, bevat wel 40 procent alcohol en is dan ook een echte shot. Tijdens je après-ski sla je dit drankje in één slok achterover. Het brand in je keel en je voelt direct de warmte door je lichaam stromen. Erg lekker, maar let wel op dat je er niet teveel naar binnen werkt, want anders blijven speciale wintersportdrankjes zoals schnaps je de hele wintersportvakantie achter volgen en wel in de vorm van een flinke kater.

wintersportdrankjes Schnaps

Heisse Shoko mit rum und sahne

De laatste van de zeer bekende wintersportdrankjes voor volwassenen is de heisse shoko met rum und sahne. Als je de après-ski binnenkomt ben je helemaal verkleumd van de kou en wat is er dan lekkerder dan dat je je handen kunt warmen aan een hete chocolademelk met rum en slagroom. Binnen een mum van tijd beginnen je vingers te tintelen en voel je de warmte door je lichaam trekken. Tijd om de dikste kleding uit te doen en helemaal los te gaan en te genieten van je après-ski.

Speciale wintersportdrankjes voor de kinderen

Spezi

Spezi is niets anders dan cola en sinas met elkaar gemengd. Voor kinderen een heerlijk wintersportdrankje dat zeer geliefd is. Ook lekker om thuis te mengen voor je kind, dat wordt genieten.

Schiwasser

Schiwasser is het wintersportdrankje dat kinderen in wintersportgebieden tijdens de lunch drinken. Het ziet er spectaculair uit en laat je kinderen maar in die waan. Vertel ze maar niet dat het een alcoholvrij wintersportdrankje is.

Kijk hier waar je deze wintersportdrankjes kunt drinken