Wintersporten in Ellmau: tips om optimaal te genieten

wintersporten in Tirol (Oostenrijk)

Ellmau is een dorpje dat midden in het Oostenrijkse SkiWelt Kaiser-Brixental ligt. Dit ooit kleine dorpje is uitgegroeid tot een waar skiparadijs en is dan ook helemaal ingesteld op wintergasten. Hotels werden uit de grond stampt om de vele wintersportfanaten op te vangen, maar natuurlijk is er ook gezorgd voor sport- en uitgaansmogelijkheden. Toch heeft Ellmau nog steeds alle charmes van een echt dorpje. Wintersporten in Ellmau is dan ook zeer geliefd onder de Nederlanders, je hoort tijdens de schoolvakanties dan ook heel veel Nederlands praten. Hoe kun jij in dit druk bezochte wintersportgebied optimaal genieten van jouw wintersportvakantie?

Wintersporten in Ellmau

Net buiten Ellmau vind je diverse oefenliftjes voor de beginnende skiër, zeker de moeite waard om eens te proberen als je nog niet zo ervaren bent met skiliften. Ook als je het eng vindt om met een skilift naar boven te gaan, kun je hier oefenen en feeling krijgen met een skilift. Ellmau beschikt niet alleen maar over skipistes en langlauf loipes, maar ook over veel winterwandelroutes, ideaal als je wel van sneeuw houdt, maar niet graag op de skilatten staat. Maar dat is nog niet alles op sneeuwgebied, Ellmau heeft ook een 4,5 kilometer lange rödelbaan, die ’s avonds verlicht is.

Ook in de avonduren hoef je je niet te vervelen, want je kunt een après-ski pakken de gezellige cafés of bars zoals de Memory Pub. Maar je kunt je ook lekker onderdompelen in het overdekte zwembad met het verwarmde buitenbad of nog meer actie beleven als je van de 92 meter lange glijbaan naar beneden suist. Ben je te moe om te zwemmen dan kun je tot rust komen in de sauna of je laten verwennen in het beautycentrum.

De uiteenlopende mogelijkheden maken het wintersporten in Ellmau tot een echt feest voor jong en oud.

wintersporten in Ellmau

Omgaan met de drukte tijdens het wintersporten in Ellmau

Wintersporten in Ellmau is leuk, maar wel druk. Vooral in de schoolvakanties zijn er heel veel mensen op de pistes te vinden. Wil je rustig kunnen skiën en niet steeds moeten uitwijken of afremmen voor mede skiërs? Maak dan gebruik van de Rode piste 88, deze is behoorlijk breed en doorgaans rustig. Op deze piste kun je goed carven of oefenen om het carven onder de knie te krijgen. Voor diegenen die niet weten wat carven is volgt hier een korte uitleg. Carven is het maken van bochten op de staalkant van je ski. Ja je hoort het goed, ja op dat hele dunne strookje aan de zijkant van je ski. Deze techniek vraagt om balans, druk en kracht, maar vooral om lef.

Het perfecte pisterestaurant tijdens het wintersporten in Ellmau

Ellmau kent vele berghutten waar je lekker kunt eten, maar ik vond het toch één met kop en schouder bovenuit steken en dat is de Brenner Alm. Het eten is er erg lekker, de bediening is vriendelijk, je hoeft niet lang te wachten op je maaltijd en je kunt tijdens dit rustmoment genieten van een prachtig uitzicht. Deze berghut vind je langs de Astberg piste. Om bij de Brenner Alm te komen moet je met liftnummer 90 omhoog.

Rodelen op de Astberg

Op de Astberg, vlak naast Ellmau ligt een 4,5 kilometer lange rodelbaan. Je kunt gewoon met de skilift omhoog om daarna een de enorm lange afdaling te beginnen. Zo’n lange rodelbaan tref je niet vaak aan en het is dan ook volop genieten. Tijdens je afdaling kom je langs de Brenner Alm, waar je even op adem kunt komen met een kop heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Kan je er niet genoeg van krijgen dan ga je toch gewoon nog een keertje?

wintersporten in Ellmau

Wintersporten in Ellmau sluit je af met een après-ski

Heb je genoeg van het skiën dan wordt het tijd voor een echte après-ski en Fabels is dan ook de juiste plek voor een echt Hollands après-ski feestje. ’s Middags begint het al met de leukste feestnummers, die luid uit de boxen schallen. Je honger kun je stillen met een kroketje uit de muur, net zoals in Nederland, daar kun je ook allerlei snacks uit de muur trekken.  Fabels kun je vinden vlakbij het dalstation van Hartkaiserbahn.

Restaurant met typisch Oostenrijkse en Tiroolse gerechten

Wil je echt lekker eten en vind je het leuk om typisch Oostenrijkse of zelfs streekgebonden gerechten te eten, dan moet je zeker aanschuiven in restaurant Ellmauer Alm, net buiten het centrum bij de oefenhellingen. Niet alleen het eten is er super lekker, maar het is er ook nog eens heel erg gezellig.